Eergisteren, Gisteren En Vandaag

Eergisteren was het in de avond redelijk helder. Dat is perfect voor mij om foto’s te schieten voor een startrail. Ging ik vorige keer nog met de auto het weiland in, heb ik nu de camera geïnstalleerd in het weiland zodat ik uiteindelijk een mooie startrail krijg en ben daarna terug naar huis gelopen. Een uur of wat later ben ik met Antares de camera spullen weer gaan halen. Gister avond, na het schrijven van het blog ben ik de foto’s gaan bewerken en heb er een mooie startrail van gemaakt, al zeg ik het zelf. Groots onderwerp van deze startrail is een kastanjeboom.

Startrail Chestnut Tree Freán

Ook nog de buren in de gaten gehouden. De koeien moesten nog terug op stal en Sol had dus die cake gebakken die we nog moesten geven. Dan hoor ik hoeven over de binnen plaats lopen. De koeien,… en de buren. Mooi, kunnen we die cake geven. Ze zijn er heel blij mee.

Dat was gister avond. Vandaag gestart met het zoeken van het computertje van mijn electrische fiets. Na een hoop dozen open gemaakt te hebben, heb ik het uiteindelijk gevonden. Het lag binnen, in een bakje met de schoenpoets spullen. Maar ook de led lampen die ik in Nederland nog gekocht had wilde ik hebben. Nog meer dozen vertassen en doorzoeken. Ook die heb ik inmiddels gevonden.

Gisteren zou de advocaat van de makelaar bellen. Gisteren heeft tot van de vandaag 12 uur geduurd! Ding is dat de grond die we kopen van 2 personen is. 30% is van een geestelijk gehandicapte persoon. Iemand beheerd alles voor hem. Maar ook een rechter heeft er iets over te zeggen. Deze moet beoordelen of de financiële gang van zaken voor die gehandicapte wel juist verlopen. Nu hebben we duidelijkheid. We hebben 2 (krijgen we binnen een week) koopcontracten voor alles. Als die getekend zijn en wij hebben betaald van is alles van ons, dus 70% en 30%. Als de rechter zijn oordeel heeft gegeven moet het bij de notaris langst en dan komt er bij de gebruikelijke instanties (welke dat ook moge zijn in Spanje) te staan dat het van ons is, al is het dat al.

Dan maar weer een dagelijks ding gaan doen. Je raad het al…. melk halen.

Na het ophangen van wat led lampen ga ik met Antares en m’n rubber laarzen aan de overkant van de weg lekker in het water baggeren. Ik wil de stroompjes volgen. Als echte Nederlander kan ik het niet na laten hier en daar een dijkje te maken, takken uit het stroompje te halen zodat het water beter kan stromen en in de juiste richting.

De buren gister een cake, dan wij vandaag een. Dus Sol gaat weer aan de gang met de keukenmachine en de oven en alles wat daar tussen zit. Hebben wij lekker wat lekkers bij de koffie 😋

Zette ik deze week nog oud ijzer aan de straat voor de zigeuners, die het dan wel meenemen volgens de buurvrouw. Moet ik wel zeggen dat ze kieskeurig zijn. Zigeuner 1 heeft, een dag na dat het buiten stond, alleen oude geiser ’s morgens meegenomen. Zigeuner 2 heeft dezelfde dag ’s avonds het oude gasstel en de rest van het ijzer meegenomen. Beide hebben wel de aluminium lamellen laten liggen. Misschien komt zigeuner 3 deze week nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *