Drukke Dag

Vandaag een drukke dag, blijkt achteraf. Als eerste naar Ourense naar de bouwmarkt (en lezers in Spanje, let op!) Om half 9 sta ik voor de deur bij de Leroymerlin om inkopen te doen, hout, verf, schroeven en nog wat. Ik koop latten 18x56x2400 mm. Die kocht ik de vorige keer ook en toen had ik al mijn twijfels, maar dacht toen dat het aan mij lag. De prijs voor zo’n lat is 3 euro 89 … of toch 4 euro 15? Maar even een foto gemaakt van de plaatjes. Alles op de prijsplaatjes is het zelfde, behalve de prijs. Bij de kassa kost een lat 4 euro 15. Ik vraag de medewerkster wat er aan de hand is en laat de foto zien van 3 euro 89. Zij bellen en moeilijke dingen doen op de kassa. Ik betaal uiteindelijk 3 euro 89 per lat. Nou gaat het maar om een paar centen, maar als je veel moet hebben loopt het aardig op. Daar komt bij dat dit niet de eerste keer is dat ik dit meemaak en denk dat het aan mij ligt. PVC pijp bijvoorbeeld; je hebt de grijze en de witte en daar zit een aardig prijsverschil in. Het verschil tussen wit en grijs is er bijna niet, wit is gewoon lichter grijs. Als ze die pijpen dan ook nog door elkaar in het rek zetten wordt het moeilijk. Dus lezers in Spanje, let op als je bij de Leroymerlin koopt! Vriendelijk personeel maar je word bedonderd.

Als ik bijna thuis ben zie ik dat een paal van de entree van het weiland afgebroken is. Laat ik die zo eerst maar herstellen anders kan het weiland niet afgesloten worden. Paal op gezocht, gat gemaakt van ongeveer 50cm diep, paal er in, prikkeldraad er aan en klaar. Weiland kan weer dicht.

Dan ga ik op de slaapkamer verder aan het plafond. Maar om een of andere reden zit alles tegen. Ik laat dingen vallen, zaag de net gekochte latten tekort en zo gaan er meer dingen fout. Even pauze dan maar. Maar ook naar de pauze wil het niet lukken. Het is beter denk ik dat ik maar wat anders ga doen. Met de bosmaaier ga ik in het bos een pad dat is dicht geroeid met braamstruiken schoon maaien. Als ik goed een half uurtje bezig ben, komt de buurvrouw aan lopen. Tijd om te stoppen zegt ze. En dat bos pad dat doet de buurman wel met de tractor en een frees. Ja…. maar jullie hebben het te druk met alles, dan moet je dit er niet bij willen doen. Ja, doen wij met de tractor! Beter maak je stukken schoon waar je met de tractor niet kan komen. Maar ik moet meekomen. Het Paasvuur gaat aangestoken worden. Gelukkig heb ik dat wel goed opgebouwd! Met een hoop Galicisch gekibbel steken zij de boel aan. Het duurt even voor het echt wil fikken. De buurman zegt dat het hout nat is. Tja, het ligt al weken buiten. Maar als de fik er goed in zit dan gaat het van zelf. Na een half uur houden de buren het voor gezien en ze vertrekken nadat we uitleg gekregen hebben waar we op moeten letten. Inmiddels is er niet veel meer over van de stapel, al fikt het nog steeds goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *