Droom

Afgelopen nacht gedroomd dat er bij ons een geit aan kwam lopen. Kleur, oranje bruin en vacht van korte haren met iets wat een krul er in. De geit was nog niet zo oud en had een halsband om met een labeltje er aan. Volgens internet sites over dromen kan een geit van alles betekenen, de geit uit mijn droom brengt eigenlijk alleen positieve dingen.

Na een rondje met Antares door de weilanden van ons en van de buren gaan we naar Chantada. Bankpasjes zijn klaar en die kunnen we opgaan halen. Ook hebben we een afspraak bij een internet winkel. We hebben internet via de satelliet. Helaas belooft de satelliet aanbieder heel veel meer dan ze kunnen leveren. Hooguit 1 Mbps terwijl ze gegarandeerd 40 Mbps beloven. En dat voor ruim 60 euro per maand. Gister heb ik gesproken met de winkel waar we nu naar toe gaan om hun 4G internet aansluiting te mogen proberen. 4G op onze telefoons werkt namelijk niet altijd. Dus heb ik mijn twijfels of de aansluiting die ze bieden. In de winkel krijgen we een 4G router mee om het een aantal dagen te proberen. Omdat hier weer meer mag van wegen de lage corona cijfers, zijn de restaurants en koffie tentjes weer open. Het is gelijk gezelliger op straat. We gaan op een terrasje zitten en bestellen koffie. Nou zitten wij nooit veel op een terras, maar nu was het toch wel leuk dat na ruim een jaar weer eens te doen. We moeten nog even naar een Chinees om prullaria te kopen, waaronder een electrische vliegenmepper. Als we er naar toe wandelen komen we de man tegen van de vrouw waar we boerderij en de grond van kopen. Of we mee koffie gaan drinken? Natuurlijk! ….en nu vooruit met de geit, en denk even aan mijn droom. We krijgen het over de electrische installatie in de boerderij en dat we die gaan vervangen. De man zegt dat als we ergen hulp bij nodig hebben hij wel een mannetje kent, waarop Sol zegt dat ik electromonteur ben en dat ik dat allemaal zelf ga en kan doen. O! En hij kijkt naar mij. Als je werk wil, doe je ook huizen als het moet? Zeker! En zonnestroom installaties? Zeker! Waarop Sol hem verteld dat ik daar een cursus voor heb gedaan. Hij kijkt weer naar mij, en zegt “als je werk wil dan moet je het maar laten weten!”

Omdat die geit uit mijn droom nu in eens mooie dingen brengt besluiten we een kraslot te kopen en een lot waarvan de trekking aanstaande vrijdag is. Als ik even snel het kraslot kras blijkt ik 3 Euro te hebben gewonnen. Laten de 3 Euro maar gebruiken om er nog een te kopen. Deze thuis gekrast, weer 3 Euro. Straks in A Barella maar weer inwisselen voor een nieuwe. Wie weet dan weer 3 Euro. Dan is het drie maal is scheepsrecht en dat belooft dan weer, in combinatie met de geit, veel goeds!

Verder: Internet met 4G werkt stukken beter (tot nu toe). Op 4 apparaten tegelijk youtube filmpjes in hoge kwaliteit en geen haperingen. Een kamer die we gebruiken om spullen te stallen opgeruimd om er nog meer te stallen. Dat wat in de schuur staat moet er vandaag naartoe. Er zit in de schuur een kater die vind dat alles van hem is en dat is te ruiken ook! Sorry, geen foto’s vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *