Discovery Channel

Vandaag uitgeslapen voor zo ver ik dat kan. Wat ga ik doen vandaag? Kan niet zo veel want het regent pijpenstelen! En als ik de weer apps bekijk dan gaat het dat zo’n beetje heel de dag doen. Hond is wakker, eten geven en een rondje want het is even droog. Weer een nieuw paadje ontdekt. Ontdekt, ik wist al wel dat het er was maar was er nog niet geweest. 

Dan vindt ik toch dat die boom in de foto van gister omver moet. Tussen de buien door ga ik als een echte houthakker met mijn accu ketting zaag te werk. ….tot de accu’s leeg zijn. Gelukkig heb ik ook een hakbijl dus moet ik op ambachtelijke wijze verder als houthakker. Geen verstand van bomen, ook niet van hakken en dus zeker niet van bomen omhakken. Maar ik heb wel goed opgelet tijdens de houthakkers programma’s op Discovery Channel! Dus op het moment dat ik wat hoor kraken ga ik op veilige afstand staan en wacht…. nog een beetje hakken dan? Weer gekraak en nu gaat ie om. Precies zo als gepland, verzin ik achteraf. Regen! Koffie dan maar. Na de koffie is het weer even droog en zijn de accu’s vol dus nu tijd om de boom kort te zagen, tot het weer gaat regenen.

Wat kan ik dan nu nog doen? De vaatwasser, die zou nieuw zijn maar wel 12 jaar oud. Hij zou ook nog werken. Maar toen ik hem een van de afgelopen dagen testte deed hij niet veel. Tijd om open te schroeven. We willen een nieuwe, maar als deze weer werkt is dat niet nodig. Na wat schroeven blijkt de motor van de pomp wast te staan. Als ik die een zetje geeft gaat en even later een test draai, doet hij het weer. Vaatwasser, niet nodig om er een te kopen!

Bij Expert in Ourense hebben ze koelkasten. Die hebben we ook nodig. Winkel is tot 6 uur open, dus wij daar naartoe. Even later hebben we wat we willen en voor 30 euro komt de winkelbediende het dezelfde dag nog brengen. Oude spullen neemt ie gelijk mee.

Vandaag eten we pasta. Gasfornuis ziet er niet uit wat we hier hebben staan. Wil het ook niet schoonmaken als we toch een andere willen. Dus dan maar koken op het hout gestookte fornuis. Tijdens het schrijven van deze post begint het al lekker te ruiken! Koken op hout? Nee dat is nier raar. Het is het zelfde als BBQ-en op gas. Hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *