Cement, prikkeldraad en verf.

Als eerste vandaag als een mondhygiënist de purschuim die ik gister tussen de stenen heb gespoten weg gehaald, dat wil zeggen, het spul wat nu uitpuilt tussen de stenen. Daarna op de akker al het oude prikkeldraad en de oude palen opgeruimd. De akker ziet er weer toonbaar uit. Als de buren komen om de koeien te verzorgen en buiten te zetten, spreek ik met de buurman af later op de dag nieuw prikkeldraad te spannen op de palen die ik gister gezet heb. Nu wil ik de muur op de slaapkamer gaan voegen. In Castro (vlak bij ons) blijkt een bedrijf te zitten die bouwmaterialen verkoop. Ik moet cement hebben en ga dat daar kopen. Even later ben ik aan het voegen. Veel werk omdat er geen voeg het zelfde is tussen die keien. Met het voeg gereedschap wat ik heb kan ik niet veel uithalen. Het meeste doe ik dus met mijn handen. Het is meer boetseren met cement.

De buurman staat voor de deur om prikkeldraad te gaan spannen. Ik staak de voegwerkzaamheden en ga met de buurman aan de slag. Vorige keer heb ik een paar palen gezet en daar alleen prikkeldraad aan gespannen. Al ben ik er tevreden mee, super strak zit heb niet. Met 2 man, waar van er een al heel veel prikkeldraad gespannen heeft, gaat het een stuk makkelijker, sneller en het staat allemaal zo strak als een snaar.

Als we klaar zijn ga ik weer verder met voegen. Ik wil het vandaag graag af hebben. En dat is gelukt! Betekend wel dat als de eerste deze post vanavond lezen, ik nog bezig ben.

Sol is onder tussen druk met schilderen van allerlei dingen die straks eens plaatsje moeten krijgen in huis. Vraag mij niet naar de stijl van de manier waar op het geschilderd wordt, maar straks komen er motieven in. 

Ook hebben we even overleg over wat te doen met de kasten die hier in huis staan. Van de 3 is er een die ik mooi vind, de andere vind ik makkelijk en de laatste mag van mij weg. Sol is het daar mee eens. Misschien is het iets voor de buurvrouw? Net als de schilderijen van heiligen, wil ze de kast ook wel hebben. Mooi! Opgeruimd staat netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *