Alweer Een Hele Dag Regen

Vannacht en heel deel de dag regende het pijpenstelen. Rondje met Anateres? Ik geen zin en zij ook niet. Maar er komt een moment dat ze echt moet. Dus wij toch de stromende regen in. Wonder boven wonder vindt ze het toch leuk… gekke hond! Als ik in de ruimte naast de keuken kom om wat te pakken, blijkt het dak daar te lekken. Kan nu het dak niet op, maar ik vermoed dat de lekkage bij de doorvoer van de schoorsteen zit van het hout fornuis in de keuken. Dat is de eerste keer dat ik daar bij regen water zie. In de gaten houden, kan er nu toch niets aan doen.

Ik weet dat het regent en waait, ook wanneer het daarmee weer stopt, dat zie je buiten. Toch wil ik graag een weerstation hebben. Gewoon omdat ik dat leuk vindt en ik kan dan zien of het weerstation en ik tot dezelfde conclusie komen als het gestopt is met regenen. Na lang zoeken op internet (3 dagen) ben ik er uit welke het moet worden. Bij de Spaanse variant van Bol.com een bestelling gedaan. Nee, niet maandag in huis. Komende week ergens zal ik het kunnen monteren.

We gaan weer een rondje lopen. Het water stroompje bij het bakhuisje lijkt met al deze regen op een kolkende rivier. Sterker nog! Hij is ook buiten de oevers getreden. Met wat stenen heb ik er wel voor gezorgd dat het niet te ver buiten de oevers gaat. Er is namelijk geen dijk, dat betekend ook dat het bakhuisje dus binnendijks staat. Water schade wil ik daar liever niet aan

Dan heb ik vandaag geen melk gehaald, we hadden nog. Maar dan gaat de deurbel en staat de buurman met verse melk voor de deur. Dat is nog een goede service van melkboerbuurman!

Kan niet zo veel doen van wegen het weer. In een stalletje ga ik wat foto’s maken van de spinnen webben voor ik het daar binnenkort schoon ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *