Aan De Slag

Ik start vandaag wat langzamer op. Ik wil het stukje wand waar ik gister aan begon vandaag af hebben. Verder ben ik niet veel van plan. Als het kalfje mij in huis, boven haar, hoort lopen begint ze gelijk te loeien. …ja, eerst eten en koffie, dan kom ik. Het kalfje wil weer aandacht, en dat heb ik even gegeven. Nu ga ik aan de slag. Het gaat eigenlijk voorspoediger dan gedacht. Antares is wakker en die wil ook aandacht. We gaan een rondje lopen. We komen de buurvrouw tegen en die begint te vertellen. Ik begrijp het volgende: Kalfje wat alleen staat gaan bij de andere koeien gezet worden, als ik tijd heb of ik dan met haar man de mest uit de stal kan halen, het moet daarna de akker op. Ja, ik maak gewoon tijd. Of we naast aardappelen ook uien willen en groente. Natuurlijk. En Anteres en ik kopen verder. Als we terug zijn eerst koffie. Dan weer aan de slag. Als de laatste schrootjes er in zitten is het tijd voor de afwerking aan de rand met de keien. Hoe ga ik dat makkelijk doen en zodat wij het mooi vinden. In de stal (die straks woonkamer wordt) heb ik mooie planken liggen. Ze hebben de meest grillige vormen. Ik zoek ere een paar uit en kijk wat ik er mee kan doen met onderstaande als resultaat.

De planken zitten er tijdelijk tegen, ze moeten schoongemaakt worden en daarna eerst in ieder geval aan de achterkant in de verf.

Sol is ondertussen met haar handwerk hobby bezig. Borduren, nu een werkje voor de buurvrouw. Ik ruim de schuur even wat op, verplaats het stuk bed wat klaar is naar een andere ruimte zodat het niet beschadigd. Daarna kan ze verder met het schilderen van het bed. In de slaapkamer ruim ik ook alles op zodat het klaar is om morgen verder te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *