Wat Een Gemis

Nou, na twee weken eindelijk weer een blogpost. Dat moet een groot gemis zijn geweest voor jullie. Voor mij niet, ik wist namelijk al dat ik na mijn vakantie niet veel meer te vertellen zou hebben dan iets met koeien. Nu heb ik weer wel wat te vertellen, al is het niet veel.

Sol had de 27ste september een afspraak in het lab van het ziekenhuis. Dat was voor bloedonderzoek en foto’s. De volgende afspraak met de chirurg is gemaakt en staat voor begin oktober.

Als ik op zaterdag klaar ben met de koeien en naar huis ga is het mooi weer. Het lijkt wel lente! Ik wilde van alles gaan doen, maar Sol had een beter idee. Zullen we een rondje gaan rijden? Prima, beter dan met een kettingzaag en een bosmaaier in de weer om dingen buiten netjes te maken. Als we gegeten hebben gaan we een rondje rijden, we willen ook ergens even iets drinken en een rondje lopen met Antares en Foskie. We rijden richting A Peroxa, vlakbij A Peroxa is een park met een ruïne van kasteel A Peroxa. Het kasteel hebben we al eens gezien. We willen gewoon in het gebied een rondje lopen. 

Als we ons wandelingetje er op hebben zitten gaan we naar A Peroxa een terrasje pakken. Als we wat gedronken hebben gaan we weer richting huis. Normaal gesproken vind ik het niet leuk om een zelfde weg terug te rijden. Maar deze keer doen we dat wel, en wel met een speciaal doel. Op de heenweg kwamen we langs een punto limio, een milieustraat. Op de heenweg kwamen we een kleine tractor tegen met spullen op een aanhangwagen en ik dacht te zien dat daar misschien wel eens wat tussen zou kunnen zitten voor ons. Vandaar dus dat we even langs de punto limpio moesten. Als we bij het gesloten punto limpo aan komen, liggen er buiten de poort spullen. Niet alles is van de tractor met aanhanger die we eerder tegenkwamen. Er is nog iemand die blijkbaar ook wat bruikbaars heeft gezien tussen het afval.

Ik stap uit en pak het gietijzeren tuinbankje van de afvalhoop af en vraag Sol of het wat is. Ja, meenemen. Gelukkig rijden wij geen Porsche, maar een Dacia, daar schuiven we dan ook met gemak het bankje, wat overigens een poot mist, in. In een mooie 911 past dat niet 😉 Er moet natuurlijk wat aan het bankje opgeknapt worden en die afgebroken poot lag niet bij het afval. Maar daar waar we het bankje weg gaan zetten is die afgebroken poot ook helemaal geen bezwaar.

Hier komt het bankje dus te staan.

In de hal, waar je bij ons binnenkomt, moet nog een en ander gedaan worden. Daar ben ik mee begonnen. Als eerste moet er boven de groepenkast iets gemaakt worden zodat je niet tegen de pijpen aan kijkt die uit de groepenkast komen. Van nog wat kleine, eigenlijk afval stukjes, iets gemaakt wat mooi de ruimte tussen de groepenkast en het plafond dicht maakt. 

Ook een muur moet nog afgewerkt worden. Hier heb ik alle gaatjes dicht gemaakt en kan die, als ik zin heb, vlak schuren om de muur daarna te witten. Voor ik verder ga aan de muur moet eerst het plafond een lichtblauwe kleur krijgen.

We hebben de afgelopen 2 weken raar weer gehad. Was het de ene dag lente, dan was het de andere dag herfst met de bijbehorende regen en wind. Regen was iets wat nodig was en vinden Sol en ook geen probleem. Helaas hebben we in een wei een mooie kastanjeboom staan. Die heeft het iets minder leuk gevonden. De boom is een mooie bol. Maar door de regen en wind zijn er verschillende takken helemaal of half afgebroken. Zonde want het was een mooie boom.

NU

TOEN

Mini vakantie met “PUNTEN”

Jullie verhalen door Ton van den Wijngaart  VERHALEN

20 reacties

  1. Hola,

    Wat duren 2 weken toch lang om het zonder een blog te moeten doen maar begrijpelijk.
    Wat jammer van die mooie kastanjeboom maar niets aan te doen al leverd het wellicht nog enig kachelhout op. Het choppen in wat andere mensen afdanken zul je nooit verleren en leverde ook deze keer weer iets moois op om verder op te knappen. Kabels boven de meterkast ook mooi weggewerkt en zo naderd ook de hal zijn voltooiing.

    Houdoe

    • Hoi Pa,

      Of de boom helemaal ten dode is opgeschreven weet ik niet. Ik ga we de gebroken takken af zagen voor een nettere wond aan de boom.
      Ja, ik kijk bijna bij iedere container die we voorbij rijden of er wat bruikbaars bij staat.

    • Als PUNTEN je echt intesseren dan zijn jullie meer dan welkom op het meest noordelijke PUNT van spanje (of daar dichtbij) Alvast welkom

  2. Hoi Rob en Sol,
    Dat is echt zonden van de boom, en dat komt niet meer goed maar ja je heb nu een bank al heeft ie maar 3 poten , Je heb het nog niet verleerd dat snuffelen. Ook de omgeving waar jullie gewandeld hebben is prachtig. En Antares heeft het z o ie zo naar zijn zin. Ik heb dit weekend op een hobbymarkt gestaan en het was wel heel gezellig maar niet veel mensen. En vanmiddag heb ik oudere mensen een engeltje van klei laten maken. Gr. Ma

    • Hoi Ma,

      Maar dat de bank maar 3 poten heeft komt dus op de plaats waar hij nu staat (zie foto) eigenlijk goed van pas. Ik ga daar nog een keer alleen wandelen, met fototoestel en zonden honden. Sol gaat ook niet mee want vind wandelen niet zo leuk

  3. Dank Rob, prachtige omgeving, mooie, informatieve blog. De lucht bij jullie is wel heel schoon, ik zag het aan de korstmossen op de stenen. Die soort gedijt alleen in schone lucht, echt een graadmeter. Prachtige omgeving en jawel, jij ziet al snel waar je iets mee kunt. Overigens een fraai bankje.
    Groetjes uit Albatera, waar de zomer maar doordendert al is het herfst.

    • Hallo Margriet,

      Nou weer wat geleerd, van die mossen wist ik niet. Het ruikt er iig lekker daar. De herft is hier ook al aangekomen hoor. Het is wisselvallig hier.

  4. Ik zeg, dit bied een mooie kans om een letterlijk de maan schijnt door de bomen te fotograferen nu er precies een rond gat in de kastanje boom is ontstaan.

    • Hallo Erik,

      Had ik daar eerder aangedacht, dan had ik mezelf niet gewassen toen ik de schoorsteenen veegde. Had ik er bij op de foto gekunt als Zwartepiet 😉

  5. Wat een heerlijke natuur wandeling met een helder kabbelend beekje en die stilte …
    Mooi bankje en jij zult er vast weer iets moois van weten te maken en dan op een plekje in de zon , de natuur gaat z’n gang en kan soms onherstelbare schade aanrichten helaas mooie boom🤷‍♀️
    Lekker zo’n dagje er op uit dat doet goed van ieder moment genieten voordat de lange winter komt.
    Sol succes met uitslag 🍀🍀
    José

    • Hallo José,

      Dat is zo fijn dat je hier in Galicië ergens kunt wandelen zonder iets anders dan geluiden uit de natuur te horen. Bij Breda in de buurt was er ook een ‘stilte gebied’, maar als je daar liep hoorde je wel de snelweg. Nou dan is het dus niet stil.
      Ik hoop dat de boom nog te redden is, anders planken voor het bankje 😉

  6. Vind dat die twee weken zijn omgevlogen en heb weer lekker zitten lezen en natuurlijk van de mooie natuur zitten genieten. Als dat bankje wat is opgeknapt is het een mooi aanvullig in de tuin. Sol hopelijk een goed gesprek met de Chirurg en een snelle operatie. Voor iedereen een heel fijn weekend

    • Hallo Mieke,

      Het bankje is een project natuurlijk en zal niet volgende week klaar zijn. Maar… als het klaar is moet het een mooie aanvulling zijn bij de rest.

  7. Hallo Ton en Ineke,
    Wat een leuk verhaal om met zo’n mooie auto rond te mogen en kunnen rondtoeren. Wel jammer dat het op het eind mis ging. Zijn jullie er nog achter gekomen waarom hij er mee stopte? Mijn Carlos heeft tijdens zijn militaire dienstjaren samen met een dienstmaat die zijn auto, echt dezelfde auto waar jullie mee hebben gereden totaal in de prak gereden op een oefenterrein van de kazerne. Je moet daar nu toch niet aan denken want het is toch een prachtige auto.

    • Hallo Mieke en Carlos.

      Wij zouden er niet aan moeten denken om een dergelijke auto in de prak te rijden.
      Natuurlijk was het op dat moment minder leuk maar er zijn ergere dingen en gelukkig wass het op de terugweg. Het zou anders geweest zijn als het s’ morgens al mis was gegaan.
      We hebben die dag volop genoten en aller belangrijkst Ineke haar droom is dus echt uitgekomen. Ze zou err zelf ook wel een willen maar weet gelukkig beter en ik zie het niet zitten om achter zo’n auto een sleurhut te hangen om naar Rob en Sol te gaan.
      Waarschijnlijk was het een condensator van de ontsteking die stuk gegaan was. Een onderdeeltje van 2 x niks maar aan dat gegeven hadden wij natuurlijk ook niks.

      Groetjes uit Etten Leur

  8. Hoi Rob weer genoten van je verhaal en je wandeling, leuk je hondje loopt al te sjouwen met hout voor de kachel. Grappig dat jouw verhaal mij terug bracht naar mijn jeugd, mijn tijd in Nederland. Iedere week was er op een vaste dag grootvuil buiten zetten. Tegen een uur of 9 ’s avonds hup in de auto en de wijk door om te kijken of er iets voor ons bij was. Vaak kwam je met iets thuis wat voor de ander afval was maar voor ons nieuw. Zoals ook bij jullie. Als je bankje op een stuk rots rust hoeft er niet eens een 4de poot bij. Fijn weekend

    • Hallo Lady Wieser,

      Mooi dat je genoten hebt van mijn verhaal. Ja,. dat grofvuil af gaan heb ik ook altijd gedaan. Toen de Kliko’s kwamen was het ver afgelopen en kon het nog maar eens per maand. Maar altijd een oogje in het zeil gehouden als ik voorbij rommel kom, en soms komt dat goed van pas 🙂

  9. Gezellig blog Rob, je hoort het beekje kabbelen en wat een helder water! Schitrerende omgeving. Ouwe scharrelaar ben je, maar wel leuk dit bankje en op een stuk rots mis je die poot niet!
    Ja het weer is fantastisch in Spanje! Wij staan nu op een camping in Benicàssim! Wandelen en fietsen en van het mooie weer en lekkere dingen te genieten! Erg druk overal er zijn bijzonder veel camperaars op de weg.
    Wat een leuk verhaal Ton en Ineke, mooie auto om een dag in rond te rijden! Ouwe herinneringen ophalen en vergelijken! Mooi dat dat nog altijd kan, tóch ? Heel mooi weekend allemaal en Sol hopelijk word je snel geholpen! Saludos Otto & Joke

    • Hallo Joke en Otto,

      Toen wij nog een camper hadden gingen we ook meestal rond deze tjd op vakantie, iig bijten de vakantie periode, ook altijd druk met campers op de weg, de meeste wel een stuk ouder dan Sol en ik 😉

Reacties zijn gesloten.