Verder Met Het Terras

Het terras moet, als het even kan, snel af want dan kunnen we er deze zomer ook nog gebruik van maken. Ik doe mijn best, maar soms is het echt gewoon te heet. Ik heb het een dag gedaan, 36 graden en dan een beetje sjouwen met pallets.

Een paar weken terug was ik met de achterwand van het terras bezig. Dat stuk is klaar. Het staat vast met weipalen en aan de achterkant (achter de pallets dus) is de ruimte weer opgevuld met de zwarte grond. 

Aan de zijkant van het terras moet ook wat komen om afkalving van de grond te voorkomen. Daarom moet er links en rechts ook wat komen met pallets, tevens zorgt dat er dan ook voor dat de achterwand nog steviger staat en, als ook aan de rechterkant pellets staan, de pallets van de vloer van het terras mooi opgesloten zijn en geen kant op kunnen. Natuurlijk moeten de vloer pallets ook nog aan de achterwand vast gezet worden. Maar dat doe ik pas op een later moment.

Vandaag, vrijdag mijn rustdag, is het gelukkig wat minder warm en er staat een lekker windje. Prima om dus weer wat met pallets te gaan doen. Maar als ik de onderkant van de pallets in de beits heb gezet en de pallets op hun plek heb liggen, is het toch weer erg warm.

Ik had alles mooi vlak gemaakt met de laser en de laserontvanger. Alles perfect dus, alleen blijken gebruikte EUROpallets iets minder precies te zijn dan mijn mooie vlakke ondergrond. Er zit hier en daar wat hoogteverschil in pallets en ook zijn er pallets die wat krom lijken te zijn. Hier en daar dus de vlakke ondergrond minder vlak moeten maken. Perfect zal het nooit zijn, maar het is ook niet de bedoeling dat ik een dansvloer maak 😉

Er liggen nu twee rijen pallets en er moeten nog twee rijen voor komen. Dan is het terras 7 bij 4 pallets groot, wat overeenkomt met 5 meter 60 bij 4 meter 80. Maar omdat deze pallets boven de grond zweven is dat nog iets meer werk dan de pallets ‘gewoon’ wegleggen. 

Vanaf het terras hebben we dit straks als uitzicht.

Dan nog even de kattenfamilie. Die hebben het ook warm en liggen liefst heel de dag ergens uit de zon.

Even iets over de afgelopenblogpost, die foto van Larimar, die blauwe steen, is een foto van internet. Larimar is erg duur, de steen op de foto kan makkelijk een paar honderd Euro kosten.

Hergebruik, Recyclen Of Restaureren

Jullie verhalen door Ton van den Wijngaart  VERHALEN

25 reacties

  1. Ik ben benieuwd hoe je het in je hoofd hebt zitten, je terras. Ik ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Het uitzicht is in iedergeval prima!

    • Hoi Rob en Sol,
      Wat een terras, daar kunnen we straks met z’n allen op zitten. En dan die katten ze zijn helemaal uitgeteld, Hier was het 22gr maar bij jullie is het helemaal erg. Je moet ook niet te veel doen in die warmte dan duurt het maar wat langer. Het verhaal van je vader staat er ook in en ja ik ben heel blij met mijn site tabel. Gr. Ma.

      • Hoi Ma,

        Ik doe het ook wel rustig aan hoor. Daarom ook maar 7 pallets per keer en die breng ik er naar toe met de tractor van het werk.

    • Hoi Patrick,

      Mijn pallet fantasieën heb ik denk ik van De Faam, weet nog dat ik er eens op zaterdag was en dat er met pallets een heftruck parcours uit gezet was. Hoe is het verder met jouw?

  2. Hola,

    Het terras begint nu echt vorm te krijgen ook al is er nog (heel) veel te doen denk ik zo. Jammer dat jullie nu ook van die zuid Spaanse temperaturen hebben en jou “vrije” tijd nu juist ook siestatijd is. Hopelijk blijft er nog genoeg tijd om van dat mooie uitzicht te genieten.
    Houdoe

    • Hoi Pa,

      Ik denk ook niet dat we met mijn verjaardag iets kunnen gaat zitten drinken op het terras. Ook het zwembad moet nog gedaan worden. Maar als de temperaturen zo blijven, dan zet ik het oude nog maar een keer op op de camping

    • Even een antwoord op je verhaal . Mooi beschreven . Ik zag “kleine Robje” al door het dorp sjouwen met allerlei ‘wat mensen noemen’ troep. Heb ook altijd de neiging gehad om van alles ‘ wat ik dacht ‘ te kunnen gebruiken , mee naar huis te sjouwen. Tot eegernis van m’n ouders soms. ( ze hadden af en toe ook wel gelijk) Heb nu af en toe nog de neiging maar , kan me beter beheersen. Ook rommelmarkten vind ik heel aantrekkelijk. Ach en al vind je er maar 1x per jaar wat , is je wens weer vervuld Groet .👊👍

  3. Mooi het neemt vormen aan en het zal vast lukken met jouw gouden handjes ,als het snel klaar is komt het optimale genieten bij dit prachtige uitzicht..
    Wat hebben die katten toch een leven ze passen zich aan alle weersomstandigheden aan dus lekker luieren…
    We kwamen met de fiets langs een fabriek hier in zuid Limburg en die hadden ook zo’n kratten als onderlaag goed voor drainage wist een bouwer te vertellen en een vrij goedkope oplossing dus een perfect idee .
    Succes,
    José

    • HAllo José,

      Die katten maken zig niet druk met deze temparaturen…. anders trouwens ook niet. Bij die fabriek moeten ze dan mijn blog ook lezen 🙂 anders hadden ze vast niet aal pallets gedacht hahahaha. Maar er zij echt heel veel mensen die op een of andere manier met pallets iets maken. Ik heb in dit geval een van zo velen.

      • Als we nog eens langs die fabriek fietsen zal ik vragen waar zij dat iedee van hebben 😅😅👍

  4. Hoihoi , het terras begint er al aardig op te lijken ! Het wordt vast geweldig , dat is jou wel toevertrouwd . Kan me voorstellen dat je wat sneller zou willen opschieten , wat wil je toch ook met zo’n uitzicht ! Dat gaat vast niet vervelend worden . Die poezen/katten weten hoe je gedrag moet zijn met die warmte , gewoon een lange siësta houden ! Maar dat zul jij je nooit aan kunnen wennen denk ik of heel misschien .
    ( 🎼🎵🎶 Over 25 jaar ?)
    Hoe is het nu met Sol , kan ze de pijn een beetje verdragen ? Hoop dat ze snel een oproep krijgt voor verder onderzoek/behandeling . Sterkte Sol. 😘
    Groet . 👊👍🫣👋👋

    • HAllo Antoinette,

      Morgen als ik siësta heb, ga ik het zelfde doen als de katten. Ik ga voor de trap liggen of onder de auto, ook een favorite plek. hahahah

      Volgende week heeft Sol een afspraak. De ene keer gaat het beter dan de andere keer met de pijn. Ik geeft het door, dankje Antoinette.

  5. Man wat een werk, en warmte. Hier aan de kust een paar dagen van 28 graden en in de avond een verkoelende vochtige bries vanaf de oceaan. Dus iets minder warm dan in het binnenland. Groeten Henk.

    • Hallo Henk,

      Gelukkig is het hier in de avond ook een stuk koeler. 36 graden was ook een uitzondering gelukkig. Over het algemeen is het hier, ook als het 36 graden is te doen, je moet alleen niets doen. Meest van de tijds hebben we altijd wind die over de bergen tegenover ons heen komt. Als het terras af is, en we kunnen er in de schaduw zitten, dan is het daar lekker.

  6. Nou nou dat word nog eens een mooi terras en lekker groot. Maar denk met de warmte ook aan jezelf want het is toch zwaar werk. We wensen ook Sol sterkte en hopen dan ook dat ze snel geholpen kan worden zeker als je veel pijn hebt.

    • Hallo Mieke,

      Liefst had ik het allemaal op een dag af gehad. Maar ik weet ook dat ik me niet te druk moet maken in de volle zon. Ook al staat er een beetje wind.

      Bedank. Aanstaande maandag heeft ze een afspraak bij de chirurg.

  7. Wat een gezellig verhaal weer Ton en wat is de tafel mooi geworden. Ook leuk om te zien dat je andere zoon handig is met renoveren want dit is wel een mooie auto. Laat je ook een foto zien als hij helemaal klaar is en ook een mooie lakbeurt heeft gekregen.

    • Hoi Mieke,

      Wat die auto betreft, die blijft zo. vraag me niet hoe die stijl heeft, maar er rijden meer oude auto rond die wel opgeknapt zijn maar er zo uit moeten blijven zien.

    • Hallo Mieke,

      Bedankt voor je reactie en Ineke blijft “naast haar schoenen lopen” van haar sitetabele.
      Die auto blijft inderdaad zo zoals Rob ook al reageerde ook ik weet niet hoe sie stijl heet.
      Dan nog even iets anders. Zegt de naam Sjef Mertens je iets. Mijn schoonouders hadden daar vroeger contact mee en ze woonde in de Spoorstraat in Breda.

      Hartelijke groet,
      Ton

  8. Je bent wel hip hoor met de pallets, ook mijn buurtjes hebben pallets maar dan om op te zitten. Liggen van die kussens op die nu zo in de mode zijn en een hoesje er over prachtig heerlijk zitten. Jullie doen het alleen anders maar blijft hergebruik. Zoals ik al eerder vertelde woon ik in de buurt van Torrevieja en ook hier was het van de week 36 graden. Voor mij hoeft dat niet ook al komt de wind over de bergen, als je naar buiten gaat krijg je een warmte dreun. Vandaag weer 32 graden en dat vind ik al meer dan genoeg. Gelukkig kunnen we er niet iets aan veranderen anders hadden we daar ook nog een oorlog om. Sterkte met de warmte en maandag voor Sol. Fijn weekend

    • Hallo Lady Wieser,

      Inderdaad kunnen we gelukkig niets aan het weer veranderen. Vroeger kon je van Lego alles maken, nu kun je van pallets alles maken 🙂 Ik heb echt hele mooie dingen gezien die gemaakt zijn van pallets, dingen waar wij staks met ons terras niet aan kunnen tippen.

      Dankje. Ik geef het door aan Sol.

  9. Hallo Sol en Rob,
    Wat een leuke mail was het dit keer weer.Het terras wordt geweldig en ik ben reuze benieuwd hoe het verder vordert. In ieder geval hebben jullie een schitterend uitzicht. De foto’s van de katten zijn ook heel leuk. Ze zien er goed, voldaan en tevreden uit. Bij de zwarte kat kun je goed zien hoe zijn vacht glanst.
    Ook het verhaal van je vader over het hergebruiken van spullen vond ik heel erg leuk. De sidetable is schitterend geworden en een sieraad in de woonkamer.
    Ik vind het zo knap van mensen en in dit geval van jullie om iets in te zien wat het kan en wat het moet worden. Zo ben ik heel benieuwd wat je moeder met alle dakpannen heeft gedaan of nog gaat doen. Ik denk iets creatiefs. Misschien krijgen we in een volgend verhaal van je vader daar ook foto’s van.
    Wens Sol veel beterschap.

Reacties zijn gesloten.